Arşiv

Türk Telekom İnsan Kaynakları Süreçlerini Dijitale Taşıdı

Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emre Vural Türk Telekom’daki dijital dönüşümü anlattı.

Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emre Vural, AA muhabirine, Türk Telekom’un pandemi döneminde yaptığı çalışmalar ve gelecek planları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Pandemi süreci pek çok değişimi tetiklerken dijitalleşmenin önemi ve gerekliliğini yeniden kuvvetle gündeme getirdiğini aktaran Vural, kesintisiz iletişimin, bu hassas dönemde, iş ve özel yaşamın sürdürülebilmesi için anahtar rol üstlendiğini söyledi.

Vural, “Şirketimizin gelecek vizyonuna yönelik olarak, sürekli iyileştirme yaklaşımımız doğrultusunda organizasyonumuzu çok daha “çevik, yalın ve verimli” kılacak süreç ve dönüşüm projeleri yürütüyoruz.” dedi.

Bu sürecin insan kaynakları alanında artık zorunlu kıldığı dijital dönüşümde de çok hızlı yol aldıklarını vurgulayan  Vural, dijital insan kaynakları yaklaşımıyla tüm sistem ve süreçleri otomatize etmeye devam ettiklerini belirtti.

Türk Telekom insan kaynaklarında dijital dönüşüm nasıl gerçekleşti?

Çalışanların güvenli sağlık hizmeti almalarını için “online hekimlik” uygulamalarını başlatıldı.

Uzaktan staj ve uzaktan işe alım ile süreçleri uygulanmaya başlandı.

İşe alım, mülakat ve tüm iş başı süreçleri online ortama taşındı.

Türk Telekom Akademi’de eğitimler sanal sınıf ve canlı yayınlarla sürüyor. Pandemi dönemi boyunca 544 farklı konuda tam 86 bin 494 saatlik uzaktan eğitim verildi.

İş birimlerimize özel tasarlanan İş Okulları, Liderlik Okulu, mesleki gelişim eğitimleri ve iç mentorluk çalışmaları online olarak yürütüldü.

Her ay farklı bir temayla paylaşılan multimedya destekli ‘Yetkinlik Gelişim Takvimi’yle, çalışanların yenilikçi düşünme, çeviklik gibi yetkinliklerini destekleme fırsatı sunuluyor.

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal Türkiye’nin dört bir yanındaki çalışanlarımızla canlı yayınlarla buluştu.

Çalışanlarımıza birlikte eğlenme ve sosyalleşme fırsatı sunmak için online spor turnuvaları ve ödüllü yarışmalar düzenleniyor.

Üniversiteli gençlere yönelik olarak, Türkiye’nin ilk online Siber Güvenlik Kampı’nı düzenlendi.

Genç Yetenek Programı ‘Türk Telekom START’ın ‘Stajım‘ ve ‘Yeni İşim‘ modüllerini, ilk kez uçtan uca online olarak tasarlandı ve tüm mülâkat ve başvuru süreçleri online olarak yürütüldü.

Değerlendirme aşamalarını başarıyla tamamlayan 50 genç 5 hafta süren START Stajım Gelişim Programı‘na dahil oldu.

Stajyerler, uçtan uca online olarak tasarlanan START Stajım ile, yeni nesil çalışma süreçlerinden Design Thinking (Tasarım Odaklı Düşünme) yaklaşımını kapsamlı şekilde öğrendi. Ve bu yaklaşımla proje fikri geliştirme, tasarlama ve stajları boyunca hazırladıkları projeleri jüriye sunma imkanı buldu.

START Yeni İşim Programıyla aralarına katılan genç yeteneklerin 12 ay sürecek bir gelişim programına alacak. Adayların program boyunca kişisel ve mesleki gelişimlerini destekleyen eğitimler alırken; aynı zamanda üst yöneticilerle vizyon oturumlarında buluşma fırsatı bulabilecekler.

Kentsel Dönüşüm

Editör

İnsan Kaynakları İçerikleri mail: editor@ikmagazin.com

İLGİLİ İÇERİKLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu