İK Blog

Hilton’dan Çalışanların Hayallerine Bir Ay Ücretli İzin ve 5 Bin Dolar Destek

Hilton, çalışanların kişisel hedeflerine ve topluma katkı sağlayacak fikirlerine zaman ayırabilmesi için yürüttüğü Thrive Sabbatical programının 2026 katılımcılarını açıkladı. Bu yıl seçilenler arasında Hilton İstanbul Bosphorus çalışanı Betül Çakır da bulunuyor.

Hilton’ın Thrive Sabbatical programı, seçilen çalışanlara bir ay ücretli izin ve 5 bin ABD doları destek sağlıyor. Çalışanlar bu imkanı kişisel bir hedefe ulaşmak, yeni bir beceri geliştirmek veya başkalarına katkı sağlayacak bir projeyi hayata geçirmek için kullanabiliyor.

Hilton’ın Haziran 2026’da açıkladığı listede iki ayrı programdan toplam 30 çalışan yer alıyor. Bunların 15’i Thrive Sabbatical kapsamında bir ay ücretli izin ve 5 bin dolar destek alıyor. Diğer 15 çalışan ise Thrive Reset programıyla bir hafta ücretli izin ve 2 bin dolar destek alıyor. Reset programı, çalışanların dinlenmesine ve kişisel ihtiyaçlarına zaman ayırmasına odaklanıyor.

Betül Çakır çocuklar için öğrenme alanı kurmayı planlıyor

Bu yılın Thrive Sabbatical katılımcılarından biri, Hilton İstanbul Bosphorus’ta ön büro süpervizörü olarak çalışan Betül Çakır. Hilton’ın açıklamasına göre Çakır, program desteğiyle uzak bir bölgedeki çocuklar için güvenli ve öğrenmeyi destekleyen bir alan oluşturmayı planlıyor.

Diğer katılımcıların hedefleri arasında aileleriyle zaman geçirmek, gönüllü çalışmalara katılmak, eğitim ve kişisel gelişim hedeflerini gerçekleştirmek ve topluma katkı sağlayan projeler geliştirmek bulunuyor.

Çalışanlar fikirleriyle başvuruyor

Thrive Sabbatical, Hilton’ın kurumsal ofislerinde ve şirketin doğrudan yönettiği otellerde çalışan ekip üyelerine açık. Hilton’ın açıklamasına göre 2026 katılımcıları, başvuruları ve fikirlerinin şirketin temel değerleriyle ilişkisi değerlendirilerek bir seçim komitesi tarafından belirlendi. Franchise otellerde çalışanlar da dahil olmak üzere tüm Hilton ekip üyelerine açık olan Thrive Reset ise ayrı bir program.

2017’de başlatılan Thrive Sabbatical, çalışanların iş dışındaki hedeflerine de zaman ve kaynak ayırabilmesini sağlayan bir yan hak uygulaması. Çocuklar için öğrenme alanı oluşturma, aileyle vakit geçirme veya yeni beceriler edinme gibi farklı amaçlara verilen destek, çalışan deneyiminde kişisel ihtiyaçlara nasıl yer açılabileceğine dair somut bir örnek sunuyor.

Kaynak: Hilton’ın 2026 Thrive programı duyurusu, Hilton’ın program kapsamına ilişkin açıklaması

*görsel yz ile oluşturulmuştur.

Kentsel Dönüşüm

Editör

İnsan Kaynakları İçerikleri mail: editor@ikmagazin.com

İLGİLİ İÇERİKLER

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu