İK Televizyonu

Nasıl Hostes Olunur? Hostes olmak için koşullar nelerdir?

Hostes kimdir? Ne iş yapar? Hostes olmak için gerekenler?

Tüm zamanların en çok hayal edilen mesleklerinden biri; kabin memurluğu herkesçe bilinen adıyla hostes. Peki kabin memuru olmak için ne gerekir? Kimler kabin memuru olabilir?

Kabin memuru kadın veya erkek olarak havayolu taşımacılığında yolcuların güvenliği ve konforu ile ilgilenen, gerekli bilgileri onlara ileten, ihtiyaç duyulduğunda pilot ve yardımcı pilotların kokpit dışındaki talimatlarını yerine getiren görevlilerdir. Hava taşımacılığı yapan firmalarda belirli kurallara göre seçilen kabin memurları, aynı zamanda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmiş şartlara tabidir.

Kabin memuru olmak için ön koşullar nelerdir?

  • İyi derecede İngilizce bilgisi,
  • En az 18 yaşında ve 35 yaşını geçmemiş olmak,
  • En az Lise mezunu olmak,
  • İlgili havayolu şirketinin boy ve kilo şartlarına uygun olmak
  • SHGM tarafından yetkilendirilmiş bir sağlık kuruluşundan hem psikolojik hem de fiziksel olarak işe yeterlilik belgeleri almak,
  • Seyahat engeli bulunmamak,
  • Doğru ve etkili iletişim kurabiliyor olmak,
  • Yüzme biliyor olmak

Hosteslik mesleğinin işe alım süreçleri zor mudur?

Birçok mesleğe kıyasla hava taşımacılığıyla ilgili tüm mesleklerin işe alım süreçleri görece zordur. Zira havacılık uluslararası bazı kurallara ve disiplinlere bağlıdır. Bu nedenle bu alanda çalışacak adayların seçimi de titizlikle yapılır. Kabin memuru olmak için adaylar başvuru sürecinin ardından yabancı dil, yetenek, sözlü mülakat gibi aşamalardan geçerler. İşe alım sürecini tamamlayan adaylar işe başlamadan önce akademide uzun bir eğitim almaya hak kazanır.

Hosteslik eğitimi ne kadar sürer?

Kabin memurluğu eğitimi her ne kadar özel kurslar tarafından dışarıdan da verilse de masraflı bir eğitim olması nedeniyle işe alımı yapan havayolu firması tarafından adaylara verilir. Bu eğitimlerde uçakla alakalı birçok teknik ve güvenlik bilgisi adaylara aktarılır. Uçakta yaşanabilecek her türlü olay ve krizle ilgili senaryolu anlatımlarla adaylara bilgi aktarılırken havacılık kurallarıyla ilgili esaslar da yine bu derslerde işlenir. Kabin memurluğu eğitimi ortalama olarak 3 ay sürer. Eğitimi alan adaylar sonrasında gerçek bir uçakta iş başı yapabilirler.

Peki tüm bu şartları taşıyan kişiler hostes olabilmek için ne yapmalı? Kabin memurluğu nasıl bir iş? Soruların tüm yanıtları için yukarıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Hostes Olabilmek İçin Komando Eğitimi Alıyorlar

Kentsel Dönüşüm

İK Magazin

İK Magazin.com üzerinde yer alan varsayılan yöneticidir. Mail: info@ikmagazin.com

İLGİLİ İÇERİKLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu