İnsan Kaynakları

Memura .3 Zam!

Buna göre memurlara 2016 için yüzde 6+5, 2017 için yüzde 3+4 zam verilecek. Yıpranma payı için bu yılın sonuna kadar çalışma yapılacak, öğlen tatillerine cuma namazı ayarı gelecek. Öğretmenlerin nöbet ücretlerinin yüzde 40 düzeyinde attırılacağı ve zammın 2016’da en düşük memur maaşına 204 TL, 2017’de 142.8 TL artış olarak yansıyacağı belirtiliyor.

MEMUR-SEN, bu toplu sözleşme döneminde kravat zorunluluğunu ortadan kaldıracak şekilde memurlara kıyafet serbesti de tanınması istemiyle oturmuştu. Ancak bu talep kabul görmedi. İmzalanan toplu sözleşme mutabakatında da buna dair bir hüküm yer almadı.

Toplu sözleşme görüşmelerinin bakanlıkta gerçekleştirilen son toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Memur sendikaları ile bir anlaşmaya vardık. Toplamda 169 konuda mutabakat sağlandı. Bu kazanımların tüm kamu çalışanlarına hayırlı olmasını diliyorum. 2016 için yüzde 6+5, 2017 için yüzde 3+4 zam yapılacak. Bu artışların yanı sıra enflasyon farkları da kamu çalışanlarına ödenecektir. 1 milyon 825 bin kamu emeklisi de bu maaş artışından yararlanacak.” dedi.

Maaş artışına ilave olarak kamu emeklilerine bir müjdeleri daha olacağını bildiren Çelik, “2015’in eylül ayından geçerli olmak üzere memur emeklilerimizin tazminatlarında yapacağımız düzeltmeyle memur emekli aylıklarında ortalama 100 lira artış sağlanacak. Böylece 2016’da yapılan yüzde 11.3 oranındaki artışla birlikte en düşük memur emekli aylığı 2016’da yaklaşık yüzde 19.1 oranında artmış olacak. Bu artışlarla yeni emekli olacak memurlarımızın emekli ikramiyelerinde de 2016 yılı başında ortalama 3 bin 765 lira artış olacaktır.” diye konuştu.

 

Faruk Çelik, verilen diğer hakları da şöyle sıraladı:

– 2005’ten sonra göreve başlayan 1.2 milyon kamu çalışanına 1 derece verilecek.

– 850 bin öğretmene; 2016 yılında aylık brüt 98 TL’ye kadar nöbet ücreti, 2017 yılında ise aylık brüt 140 TL’ye kadar nöbet ücreti ödenecek.

– Merkezi sınavlarda görevlendiren öğretmenlerin sınav ücretleri 58 TL’den 132 TL’ye çıkarılacak.

– Fiili hizmet zammı talebi için bilim kurulu oluşturulacak. 4/C’liye kadro için yasal çalışma  ve 150 TL ek ödeme yapılacak.

– Yurtdışındaki sözleşmeli personele aile yardımı verilecek. Eş durumu tayinlerinde öngörülen 3 yıllık sigortalı olma şartı 1 yıla indirilecek.

– Cuma günleri öğlen tatiline ilişkin olarak ibadet hürriyeti için çalışma yapılacak.

Kentsel Dönüşüm

İK Magazin

İK Magazin.com üzerinde yer alan varsayılan yöneticidir. Mail: info@ikmagazin.com

İLGİLİ İÇERİKLER

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu