Turkcell Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serkan Öztürk, Anadolu Ajansına yaptığı açıklamada pandemi döneminde değişen çalışma sistemlerine değindi. Pandemi döneminin herkes için farklı ve öğretici bir dönem olduğunu söyleyen Öztürk, böylesi olağan dışı dönemlere öncesinden hazır olunması gerektiğini vurguladı.
Yaptıkları altyapı yatırımlarına değinen Öztürk, tüm çalışanlarıyla birlikte bu sürece öncesinden hazır olduklarının altını çizdi. Pandemi sonrası birçok şirketin hayatına giren “uzaktan çalışma sisteminin” uzun yıllardır Turkcell’de uygulandıklarını belirtti.
Eve geçiş döneminde de 5 bini aşkın çalışanın ve Global Bilgi çatısı altındaki 15 bin personelin, tüm sektörlere örnek olacak bir hızda evden çalışma düzenine geçtiğini belirtti. Uzaktan çalışma sürecine dünyaya örnek olacak bir hız ve verimlilikle adapte olduklarını ifade etti.
Yeni Bir Çalışan Deneyimi
Öztürk, pandeminin son iki yıldır sıkça tekrarladıkları “dijital dönüşüm” kavramının ne denli önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurguladı. Dijitalin, hayatlarımızın her alanında yer almasıyla artık yeni bir çalışan deneyiminden bahsetmek gerektiğinin altını çizdi.
Eğitimden sağlığa, ulaşımdan alışverişe kadar hayatın her noktasının salgının ardından değişime uğradığını anlatan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Artık dijital dönüşümünü tamamlayan şirketlerin çok daha etkin bir rol üstleneceğini düşünüyorum. Biz bu dönüşümü çoktan tamamladığımız ve hatta bu alandaki öncü rolü üstlendiğimizden süreç bizim için kolay ve verimli ilerliyor. Tüm şirketlerin dijital dönüşümünü hızla tamamlayıp çalışma modellerini farklılaştırmaları ve yeni döneme adapte olmaları büyük önem taşıyor. Ayrıca buna bağlı olarak ilerleyen zamanlarda iş yapış biçimlerinin de değişim göstereceğini söyleyebiliriz. Önümüzdeki süreçte bir yandan mobil çalışma yaygınlaşırken diğer yandan da pek çok sektörde yeni teknolojiler kullanılmaya başlayacak.
Yeni Normale Katkıda Bulunduk
Öztürk, Turkcell mühendisleri tarafından geliştirilen iletişim ve yaşam platformu BiP’e eklenen çoklu görüntülü görüşme özelliğinin uzaktan çalışma sistemine katkı sunduğunu belirtti. Kullanıcıların toplantılarını fiziksel olarak bir araya gelmeye ihtiyaç duymadan, güvenli bir şekilde toplantılar yapabildiğini aktardı.
hep reklam bunlar, başka işe yaramıyor, ucuz hızlı ve kaliteli hizmet bekliyoruz pandemi hazırlık durumu bizi ilgilendirmiyor ki bunun hazırlığı uzaktan çalışma sistemi ile olmaz.