İş Dünyası

Nakdi Ücret Desteği ve İşten Çıkarma Yasağı 2 Ay Uzatıldı

İstihdamı koruma tedbirleri çerçevesinde nakdi ücret desteği ve işten çıkarma yasağı 17 Mart'tan itibaren 2 ay daha uzatıldı.

İş Kanunu’na 16 Nisan 2020 tarihinde eklenen geçici madde ile iş veya hizmet sözleşmelerinin, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller, iş veya hizmet sözleşmelerinde sürenin sona ermesi, iş yerinin faaliyetinin sona ermesi, işin sona ermesi halleri dışında, 3 ay süreyle işveren tarafından feshedilmesi yasaklanmıştı. Ayrıca geçici maddede işverene, çalışanlarını 3 aylığına ücretsiz izne ayırmasına ilişkin düzenlemeye de yer verilmişti.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile işverenin çalışanını işten çıkarma yasağı, 17 Mart’tan itibaren 2 ay daha uzatıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Resmi Gazete’de yayımlanan kararı sosyal medyadan paylaştı.

Bakan Selçuk, “Normalleşme sürecinde istihdamı korumak için tedbirlerimize devam ediyoruz” dedi.

İşten çıkarma yasağı ne zamana kadar devam edecek?

16 Nisan 2020 tarihinden itibaren uygulanan nakdi ücret desteği ve işten çıkarma yasağı yeni düzenleme ile 2 daha uzatılmış oldu. bu durumda işverenler Mayıs(2021) ayının ikinci yarısına kadar işten çıkarma yapamayacak. Nakdi ücret desteği ise yine aynı tarihe kadar devam edecek.

Kentsel Dönüşüm

İK Magazin

İK Magazin.com üzerinde yer alan varsayılan yöneticidir. Mail: info@ikmagazin.com

İLGİLİ İÇERİKLER

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu