
Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın Yemeksepeti’ne ait “banabi” markasında görev alan motor kurye çalışanlarının çalışma koşullarıyla ilgili bir tweet attı.
Yemeksepeti’nde çalışma şartlarının sektör standartlarının üzerinde olduğunu belirten Aydın, ‘performans bazlı sipariş başına ekstra prim ücreti’, ‘online bahşiş ücreti’ ve ‘7/24 dönen vardiya sistemi’ sunduklarını da dile getirdi.
Mevcutta banabi kuryelerinin çalışma koşulları şu şekilde;
– Ekstra çalışma saatleri için fazla mesai ücreti
– Aylık ortalama 650 TL yemek kartı ödemesi (günlük 25 TL)
– İlk iş gününden itibaren geçerli Allianz sigorta tarafından Tamamlayıcı Sağlık Sigortası…
– Avrupa standartlarında sektörde benzeri olmayan kapsamda güvenlik ekipmanları
– İşe giriş sürecinde zorunlu kılınan, uzmanlar tarafından verilen Güvenli Sürüş Eğitimi
– Evlilikte ve çocuk doğumunda çeyrek altın.”
Motorlu kurye arkadaşlarımızın standart sahip olduğu imkanlar:
– Sektör standartlarının ciddi üzerinde maaş
– Performans bazlı sipariş başına ekstra prim ücreti
– Online Bahşiş ücretleri
– 7/24 dönen vardiya sistemi (günlük ortalama 8 saat çalışma) …— Nevzat Aydın (@zagortenay76) April 6, 2021
Nevzat Aydın, geçtiğimiz günlerde Yemeksepeti’nin kullanıcı bilgilerini çaldırmasıyla ilgili kendilerine yapılan eleştirilere yanıt olarak kuruldukları ilk günden bu yana kullanıcı güvenliğini ve memnuniyetini ön planda tutarak çalıştıklarını yaşananlardan üzgün olduğunu belirtti. Benzer bir olayın tekrar yaşanmaması için tüm geliştirmeleri yaptıklarını belirten Aydın eleştirilerek yanıt olarak “Bizi hunharca eleştirenler beni trollerle linç edeceklerine, bu arkadaşlarımızı bu şartlarda çalıştırdığımız için teşekkür ederek işe başlamalılar önce. Umarım şartlarını daha da iyileştirebiliriz gelecekte” ifadelerini kullandı.







