Yazarlar

“Kişisel Gelişim” ile Zengin Olmak Mümkün mü?

Son dönemde tüm dünyada en çok ilgi gören kitap kategorisi "kişisel gelişim". Peki anlatılanlar gerçekten gelişime katkı sağlıyor mu?

Kişisel gelişim kitapları 30 milyondan fazla okuyucuya ulaştı ama bilin bakalım bu ülkede 30 milyon zengin ve başarılı patron var mı?

Sosyal platformlarda birçok kişi basit eğitimlerle olağanüstü farkındalıklar yaratmayı vaat ediyor.

Gaz verme, yüksek ego, havalı bir başlık… Bunların hepsini karıştırıp bir kapta kaynatırsanız çok satan kişisel gelişim kitabı elde edebilirsiniz.

Kişisel gelişim kitabı nedir?

Okuyucularına zenginlik, başarı, mutluluk, huzur ve bilimum ortalama insanın muhtaç olduğu şeyleri kazanmanın sırlarını vereceğini iddia eden birbirinin kopyası, uzak doğu felsefelerinin araklaması, içi boş motivasyon cümleleri ile dolu kitaplar…

Yani televizyonla büyüyen neslin, bir gün filmlerdeki gibi çok zengin, çok başarılı, çok havalı olacağına içten içe inananlara bu hayallerini gerçekleştirmek için cüzi miktara “Sen yaparsın aslanım, sen adamsın, sen var ya bir iste yapamayacağın şey yok…” diye gaz veren kitaplardır.

Kişisel gelişim kitaplarıyla zengin olmak mümkün mü?

Bir sır düşünün ki sizi çok zengin edebilir ve sadece 9.90 TL. 🙂 Bu nasıl sır ki milyon satıyor? Bugüne kadar kişisel gelişim kitapları 30 milyondan fazla okuyucuya ulaştı ama sizce bu ülkede 30 milyon zengin ve başarılı patron var mı?

“Her şey seninle başlar”

“Her şey seninle başlar” Kişisel gelişim dünyasına adeta bomba gibi düşen bir fikir. Demek inanırsan yaparsın. Vay be şeytanın aklına gelmez. Yani muhittin emmi inanırsa yeni korona virüs aşısını bulabilir. İmkansız diye bi şey yoktur ne de olsa.

Ülkemizin bir dönem dünyaca ünlü bir mankenle yaşadığı aşk ile gündeme gelen pek ünlü kişisel gelişim uzmanlarından biri her şey enerji ile alakalı diyor. “Doğru enerji ile istediğinizi kendinize aşık edebilirsiniz, doğru enerji ile başarılı olabilirsiniz” diyor. Yani şöyle düşünün bir milyar dolara sahip olmanın size verdiği doğru enerji yapamayacağınız şey yok. Yani jetlerin, yatların enerji faturasını ödeyebiliyor olmak da doğru enerji olabilir. Doğru enerji için şimdilik 999 milyon 995 bin dolar açığım var…

Kişisel gelişim için hangi kitaplar okunmalı?

Kişisel gelişim kitapları çok satmayı amaçlar. İçeriğine değil paketine düşen insanları etkilemek için en önemli şey kitabın ismidir. Havalı bir isim…

“Sadece patronlar ve patron olmak isteyenler için” aman sakın ha belki siz memur olmaktan, işçilikten çok mutlusunuzdur yanlışlıkla bu kitabı okuyup patron olmayın diye uyarı koymuş adam ismine. Yani dikkat edin yanlışlıkla patron olmayın.

Evde kişisel gelişim mümkün mü?

“97 günde nasıl zengin olunur”. Acelesi olanlar için iyi bir kitap. Hele bizim gibi kredi taksitlerinden bunalmış ayın sonunu getiremeyen insanlarla dolu bir yerde tam da verilmesi gereken umut değil mi?

Hemen bu sorunun cevabını hesaplayalım 97 günde zengin olabiliyor muyuz? 1 haftada copy paste bir kişisel gelişim kitabı yazsak, her kitaptan 5 lira kazansak çarpı 2 milyon satsa artı motivasyon seminerleri… güzel para. Evet zengin olunur.

1 gün bile mesai yapmadan iş hayatında başarının sırlarını, kirada otururken zengin olmanın sırlarını keşfeden yazarlardan bu büyük sırları cüzi bir miktara satın alan okuyucular ne durumda bilmiyorum ama bazı yazarların bu yolla zengin olduğu çok belli.

Berkut Özkoç

Kentsel Dönüşüm

İK Magazin

İK Magazin.com üzerinde yer alan varsayılan yöneticidir. Mail: info@ikmagazin.com

İLGİLİ İÇERİKLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu