
Koronavirüs pandemisi sebebiyle dünyada milyonlarca şahıs ve marka ekonomik krize uğradı. Bu krizden yavaş yavaş kurtulamaya çalışmak için çabalayanlar ve doğru adımlar atmaya çalışan markalara sözümüz yok. Anca öne sürdükleri iddialarla kafa karıştıran şirketler de kendilerini göstermeye başladı. Bu şirketlerden biri ünlü İtalyan moda markası Diesel oldu.
Diesel’in Covid-19 ve diğer virüsleri engelleyebileceğini iddia ettiği yeni denim kıyafetler piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Giyim firması, kıyafet parçalarına ViralOff adlı işlemi uygulamak için İsveçli kimya firması Polygiene ile ortaklık kurmuştu. İki şirket, buldukları çözümün malzeme üzerindeki viral aktivitenin %99’unu iki saat içinde devre dışı bırakabileceğini iddia ediyor.
Tekstil Sektöründen Covid-19’a Karşı Buluşlar
İsviçreli tekstil şirketi HeiQ de bu alanda benzer bir buluşa imza attı. HeiQ, COVID-19’un bulaşmasını kumaşlar aracılığıyla engellediği kanıtlanmış dünyanın ilk antiviral teknolojilerinden biri olan HeiQ Viroblock’u geliştirdi.
İsviçreli tekstil şirketi, geliştirdiği antimikrobiyal teknolojiyi kullanarak moda koleksiyonlarını piyasaya sürmek için DL1961 ve Warp + Weft denim markalarıyla iş birliği yapacak. Denim markaları, söz konusu teknolojiyi yıkama işlemi sırasında kıyafetlere sıvı halde uygulayacaklar. Bu sayede kıyafetlerin yüzeyleri, mikroplara dayanıklı olması için dezenfekte edilmiş olacak.







