
Faaliyet raporu nedir?
Şirketlerin bir yıllık faaliyetlerinin detaylı bir şekilde anlatıldığı, şirket ortakları ve paydaşlarla paylaşıldığı yayınlara faaliyet raporu deniyor.
Faaliyet raporları, A dan Z ye şirketle ilgili tüm güncel yeniliklerin yapılan faaliyetlerin, yatırımların, büyümenin küçülmenin, ileriki dönemlerdeki beklenti ve hedeflerinin yansımalarını içerirken ayrıca son dönemde artık sadece bir bilgilendirme kaynağı olmaktan ziyade şirketin vizyonunu da yansıtan belgeler haline geldi.
İyi bir faaliyet raporu nasıl hazırlanır?
Faaliyet raporu hazırlanmadan önce bilgilerin doğru tasnifi önem taşıyor. En basit haliyle faaliyet raporu tasarım aşamasından önce office programları üzerinde hazırlanabilir. Böylelikle tasarım aşamasına geçilmeden önceki süreçte faaliyet raporunda oluşabilecek değişikliklere daha kolay müdahale edilebilir. Faaliyet raporunun giriş kısmında şirketle ilgili genel ve tanıtıcı bilgiler yer almalıdır. Bunlar; yönetim kurulu, organizasyon şeması, ortaklık yapısı, sermaye dağılımı gibi bilgiler olabilir. Varsa bu bilgiler çoğalması faydalı olacaktır. 2. kısımda ilgili dönemle ilgili gelişmeler yapılan icraatlar yer alabilir. Son kısımda ise yapılan icraatların etkileri yıl sonu mali tablolar ve finansal veriler ile kurumun ulaştığı son nokta anlatılabilir.
Faaliyet Raporu örnekleri
Yukarıdaki bilgiler ışığında faaliyet raporları içerikleri hazırlandıktan sonra faaliyet raporunun tasarım aşamasına geçilebilir. Tasarım aşamasında kurumun logosunun renklerini taşıyan renkler veya güncel tasarım trendleri göz önünde bulundurulmalı. Faaliyet raporu onlarca veri ve sayısal değer içerdiğinden, okuması ve anlaşılmasını kolay kılacak, bol görselli etkili bir tasarım faaliyet raporunu daha okunaklı kılacaktır.
İşte faaliyet raporu hazırlarken size yardımcı olabilecek faaliyet raporu örnekleri;
İLGİLİ HABERLER
Faaliyet Raporu Tasarımı Nasıl Olmalı?