İş Dünyası

Ford Otosan Gölcük’te Üretime İki Ay Ara

Ford Otosan, Gölcük'teki fabrikasında üretimine 2 ay ara verdi. Şirketin Yeniköy ve Eskişehir fabrikalarında üretim devam edecek.

Ford Otosan Gölcük’te kapısına kilit vurdu. Fabrikada iki ay süresince üretimin durdurulduğu açıklandı. Ford Otosan tarafından yapılan açıklamaya göre üretim 19 Nisan- 13 Haziran arasında durdurduruldu.

Ford Otosan, her yıl yaz aylarında yapılan planlı bakım ve yeni yatırımlar nedeniyle üretime ara verilme periyodunu erkene çekti. Gölcük fabrikasında 19 Nisan-13 Haziran döneminde üretime ara verilirken, Yeniköy ve Eskişehir fabrikalarında faaliyetler devam edeceği açıklandı.

Ford Otosan’ın Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan duyurusunda, yarı iletken tedarikinde yaşanan küresel sıkıntıların devam ettiğinin, Japonya’daki deprem ve yangının yarı iletken malzemelerde ilave tedarik sorunları ortaya çıkardığının 29 Mart’ta açıklandığı anımsatıldı.

Bugüne kadar ana ortak Ford Motor Company’nin aldığı önlemler ve şirketin tedarikçileri ile yaptığı planlamalar sayesinde küresel çaptaki bu krizin etkilerinin en aza indirildiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Bununla birlikte bu yeni gelişmenin etkisiyle her yıl yaz aylarında planlı bakım ve yeni yatırımlarımız için üretim hatlarımızın hazırlanması amacıyla yaptığımız rutin duruşumuzun öne çekilmesine ve Gölcük fabrikamızda 19 Nisan-13 Haziran tarihleri arasında üretime ara verilmesine karar verilmiştir. Yeniköy ve Eskişehir fabrikalarımızda ise üretime devam edilecektir. Üretime ara verilmesinden kaynaklanan üretim kaybı etkisinin izleyen aylarda üretim temposundaki artış sayesinde azaltılmasıyla, kamuya açıklanan 2021 yılı toplam üretim ve satış adet tahminlerimizin açıklanan sınırların içinde kalması beklenmektedir.”

Kentsel Dönüşüm

İK Magazin

İK Magazin İş Dünyası İnsan Kaynakları Haber İçerik Platformu

İLGİLİ İÇERİKLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu