İş Dünyası

Otomotiv Sektöründe Yüzde 30 İla 40 Oranında Daralma Bekleniyor

Koronavirüs salgınının ekonomik yansımaları sebebiyle otomotiv sektöründe %30 ila %40 oranında bir daralma beklendiği açıklandı.

Koronavirüs salgını tüm dünyaya yayılırken virüsün ekonomik yansımaları dünya ekonomisini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Hükümetlerin virüsün yayılımını durdurmak adına aldığı önlemler dünya ticaretini neredeyse durma noktasına sürüklüyor. Olumsuz etkilenen sektörlerin başında da iş gücü geniş olan otomotiv sektörü geliyor.

TAİDER tarafından yapılan bir araştırmaya göre aile şirketlerinin içinde bulunulan dönemi nasıl fırsata dönüşebileceğini ve harekete geçmek için neler yapılabileceğini konuşmak üzere “Şimdi Değilse Ne Zaman?” çevrim-içi etkinliğini gerçekleştirdi.

İLGİLİ İÇERİKLER

Etkinliğin konuşmacılarının en vurucu cümleleri şöyleydi:  “Otomotiv sektöründe yüzde 30 ila 40 oranında bir daralma bekliyoruz. Sektörde yaratıcı bir düzenleme yapılmazsa işimiz çok kolay değil. Türkiye’nin de en büyük pazarlarından biri Avrupa. Salgın sonrası, böyle bir travmadan çıkan Avrupa’nın da ‘hadi artık araba alalım’ diyeceğini sanmıyoruz. Yaz geliyor, taleplerde ciddi bir azalma olacak. Örneğin otomotiv sektöründe yüzde 30 ila 40 oranında bir daralma bekliyoruz. Ülkeler ve kurumlarda bugüne dek endeksler büyüme odaklıydı. Ancak bundan sonra tüm sektörlerin bu süreçte farklı yaratıcı yaklaşımları öğrenmek zorunda olduğunu düşünüyoruz.”

“Yaratıcılık ve dijitalleşme önemli”

İşletme, Dijitalleşme, Dijital Dönüşüm – bizobiz.net

Yaşanan bu süreçle birlikte 2021-2023 yıllarında yaratıcılık ve dijitalleşmenin oldukça önemli olacağını vurgulayan konuşmacılar : ‘Bu sürece dair üç senaryo var. Bu dönemden 1-3 ay ya da 3-6 ay arasında çıkacağız. Veya yıl sonuna kadar devam edecek. Dokuz aya kadar işlerin çok fazla açılmayacağı, 9-12 ay arasında hafif toparlanma sürecini geçireceğimizi ve bu süreci atlatabilen şirketlerle birlikte 2021 ila 2023 yılları arasında iyileşmenin başlayacağını düşünüyoruz” dedi.

“Kadın liderliğinin altın dönemi yaşanıyor”

Küresel Kadın Liderler araştırması: Dijital çağ kadınların dönemi ...

Kadın liderler tarafından yürütülen krizleri de değerlendiren ve kadın liderliğinin altın döneminin yaşandığını söyleyen uzmanlar: “Kadın liderlerin “ben” merkezi yönetimden çok “biz” merkezli, yani aslında bir anne gibi yönetimi söz konusu. Anne nasıl ailesini yönetir? Önce çocukların iyiliğini düşünerek başlar, onları korur, en son kendisi gelir. Dolayısıyla şu an ihtiyaç duyulan bu tarz bir liderlik. Herkesin derdinden anlayan, herkesi korumak isteyen liderlik çok önemli. Bence kadın liderliğinin öne çıkmasının sebebi bu.” şeklinde konuştu.

“Now-Gen bu süreçte liderliğe talip olmalı”

Etkili liderlik için 5 alışkanlık - nKariyer

Bu süreçte Now-Gen‘in liderliğe talip olması gerektiğini belirten uzmanlar “Bir Now-Gen’in en verimli olduğu zamanların 40 ila 55 yaş arası olduğunu düşünüyorum. Eğer 50’li yaşlardan sonra bir lider pozisyonuna çıkılıyorsa genç ve çok verimli zamanları harcıyoruz, şirketimizin büyümesi için kullanmıyoruz demektir” dedi.

Kentsel Dönüşüm

Ilaydag

İş hayatı ve insan kaynakları ile ilgili çok çeşitli içerikler

İLGİLİ İÇERİKLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu