
Özellikle kalabalık şehir ve iş yaşamının getirdiği günlük stresten uzaklaşmasının en güzel yollarından birisi de toprakla, bitkilerle uğraşmak. Ancak büyük şehirlerde buna ne zaman ne de uygun alan bulmak mümkün oluyor. Bu alanda fark yaratan bir uygulamayı uzun yıllardır sürdüren Panasonic Electric Works Türkiye, her bahar mevsiminde faaliyete açtığı Hobi Bahçesi ile çalışanlarına ister öğle tatilinde ister mesai saatleri dışında patlıcandan domatese, salatalıktan bibere çeşitli organik sebzeler yetiştirmelerine imkân sağlıyor. Yaklaşık 200 çalışanın katıldığı etkinlikte üretilen ürünler, hem çalışanların hobi tutkularını geliştirmelerine ve hem de sürdürülebilir tarım bilincine önemli katkılar sunuyor.
Panasonic Electric Works Türkiye, endüstriyel tesisleri içerisinde oluşturduğu Hobi Bahçesi ile çalışanlarının motivasyonlarına katkı sağlarken, çalışan bağlılığını da önemli ölçüde artırıyor.
Pandeminin ardından yeniden faaliyete geçen hobi bahçesi etkinliği ile çalışanlar, ayrıca sürdürülebilir tarım hakkında bilgi sahibi olurken, patlıcandan domatese, salatalıktan bibere birçok organik ürününün üretim süreçlerinde yer alıyor.
Hobi bahçesi yoğun ilgi görüyor
Pandemi nedeniyle son iki senedir ara verilen Hobi Bahçesi etkinliğinin bu yılki sezon açılışı, Peyzaj Mimarı Sinem Kütahya tarafından gerçekleştirilen “Hobi Bahçeciliğinin Püf Noktaları” temalı bir seminer eşliğinde gerçekleşti. Çalışanlar daha sonra fideleri toprakla buluştururken, tüm üretim sürecinde de aktif görev alıyor. Çalışanların organik tarım yapmasına destek olmak ve günlük stresten biraz olsun uzaklaşmalarına katkı sunmak üzere hayata geçen projeye çalışanlar yoğun ilgi gösteriyor.