İnsan Kaynakları

Yerlilere İstihdam Sağlamak İçin Ada Satın Aldı

15.000 dolara satın aldıkları adayı bir tatil köyüne çeviren ve yerli halka destek çıkarak istihdam sağlayan çift, adada eğitimden tarıma kadar her türlü gelişime ön ayak oldu.

Olayın kahramanları Melita Kolmandas Hunter ve kocası Rory.

ada satin aldi yerlilere istihdam sagladi

2005 yılında Kamboçya’ya davet edilen çift’in asıl amacı, Güney Afrika’da bir yıl boyunca yaşamanın ardından New York’a yerleşmekti. Ancak çift, Kampoçya’ya geldiklerinde fikirlerini değiştirerek cesaret isteyen bir işe kalkıştılar. Önceleri ev hanımı olan Melita, 15.000 dolara aldıkları Song Sea Resort ismiyle bilinen adaya büyük bir özveriyle sahip çıktı.

yerlilere istihdam saglamak icin ada satin aldi1

Yalnızca adaya değil yerli halka da sahip çıkan çift, yerli halka istihdam sağladı. Adada yaşayanlara ellerinden geldiğince yardım ederek savaş sonrası kendilerini toparlama fırsatı sundular.

ada satin aldi yerlilere istihdam sagladi3

Tarım alanlarını geliştirerek zarar gören evleri tamir ettiler, mahalleleri temizlediler ve eğitime destek verdiler. Bunlar dışında, adada kalan kişiler eğer isterlerse yerel halka da ekstra destek sağlayabiliyorlar.

ada satin aldi yerlilere istihdam sagladi4

Adada bulunan 27 villa, spa merkezleri ve bar ile yalnızca yaz sezonunda değil, her mevsim villaları doldurmayı başarıyorlar.

yerlilere istihdam saglamak icin ada satin aldi

Yerel topluluk için projeleri olduğunu açıklayan ve çocukları çevre dostu bir bilinçle yetiştirmeyi amaçlayan çift, yerel halktan da büyük destek alıyor.

ada satin aldi yerlilere istihdam sagladi5

Kaynak: www.evz.ro

Kentsel Dönüşüm

İK Magazin

İK Magazin.com üzerinde yer alan varsayılan yöneticidir. Mail: info@ikmagazin.com

İLGİLİ İÇERİKLER

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu