İş Dünyası

Harika Bir LinkedIn Profiline Sahip Olmanız İçin 7 Öneri

Forbes yazarı Robin Ryan, LinkedIn kullanıcılarının kendi deneyimlerini profesyonelce özetlemeleri için 7 öneride bulundu.

Bazı insanlar kendileri hakkında yazmaktan nefret eder. Hakkında bölümüne yazılacak yazı çoğu kişi için övünmek ve abartılı tanımlamalarda bulunmak gibi gözüktüğü için yazması da oldukça zor olabilir. Bu yüzden çoğu kullanıcının profillerinde kendilerini kısaca tanıtan yazılar bulunmamakta veya eksik ve hatalarla dolu olmakta.

Ancak özgeçmiş bilgilerini doldurduktan sonra birkaç ifade kısa cümle ile kendini tanıtmak modası geçmiş, etkisiz bir tarz. Hatta Robin Ryan, böyle bir hakkında bölümü sizi dinazor gibi gösterebilir diye uyarıyor. Ve hakkında bölümünü nasıl dolduracaklarını bilemeyen kullanıcılar için 7 iyi tavsiye veriyor.

1. Güçlü ve dikkat çekici bir giriş 

LinkedIn sayfanızı ziyaret eden bir kişi genelde hakkında kısmındaki özet bölümün yalnızca ilk birkaç cümlesini görür. Yazdığınız her şeyi okumak için ” daha fazla göster  yazan yere tıklamaları gerekir. İlk cümle, çok güçlü ve cazip bir cümle olmalı ve okuyucunun senin hakkında daha fazla şey okumak için tıklamasını sağlamalı. İş deneyimini ve yaptığınız veya yapmak istediğiniz işi özetlemek için açılış cümlesini kullanın. İlk cümleyi üçüncü şahıs anlatım diliyle yazın. Kısa ve öz olarak yazın. Yazdığınız yazı işe alım yapan kişi, potansiyel müşteri, başka bir meslektaş, patronunuz veya potansiyel bir patron tarafından kolayca anlaşılabilir olmalı.

2. Diğer her şeyi birinci kişiye yazın

Açılış cümlesinden sonra, birinci şahıs olarak yazmaya devam edin. Kişiliğinizi gösterecek şekilde hikayenizi anlatın ve “ben” demekten çekinmeyin. Etkili olmak için kendinizi iyi pazarlayın.

3. Okuyucunuzu hedefleyin

Bir meslektaşınız, işe alım görevlisi veya potansiyel bir müşteri ile sohbet ediyormuşsunuz gibi davranın. Onlarla nasıl konuşur ve kendini tanıtırsın? Neyi bilmelerini isterdin?

İşe alma yöneticileri muhtemel yeteneklerine bakar. Eski yöneticinin veya müşterinin senin hakkında söylediği sözler, senin vurgulamak istediğin şey olabilir.

Potansiyel müşteriler, onlara yardım edip edemeyeceğinizi anlamak için geçmişinize ve uzmanlığınıza bakar. İnsanlar sürekli olarak yöneticileri dışlar. Şirketinizi ve kendinizi temsil ediyorsunuz, bu yüzden başkalarının hoşuna giden etkileyici bir lider verdiğinizden emin olun.

4.    Bir referans kullanın

Bir yöneticiden veya meslektaşından senin ilgili güzel bir mesajı varsa veya müşteri referansı burada kullanın. Bu özel yeteneklerini göstermenin en iyi yoludur.

5. Harekete geçirici mesaj verin

Profilinize giren kişinin sizinle ilgili atması gereken adımı belirleyin ve bunun için harekete geçici bir mesaj yazın. Örneğin bağlantılarını çoğaltmak isteyenler için: “Meslektaşlarımla veya sahadaki insanlarla bağlantı kurmayı seviyorum.”

6. Yazın, bekleyin, düzenleyin

İnsanların sizin hakkınızda bilmesini istediğiniz en iyi yönlerinizi listeleyin. Kendinize şunu sorun: Alanınızda sizi diğerlerinden ayıran nedir? Ama unutmayın, iş hayatınızdaki başarıları anlatmak için zaten “Deneyim” bölümüne sahipsiniz. O yüzden tüm geçmişinizi değil sadece vurgulamak ve ön plana çıkarmak istediğiniz birkaç şeye odaklanın. İlk taslağınızı yazdıktan sonra hemen yayınlamayın, bir günlüğü sonra tekrar okuyun. Sonra yeniden düzenleyin ve parlatın.

7. Göndermeden önce geri bildirim alın

Kendiniz hakkında yazdıktan sonra birilerine gönderip yazınız için geri bildirim alın. Gözünüzden kaçan şeyleri onlar size söyleyecektir. Yazının odak noktasına göre geri bildirim alacağınız insanları doğru seçin.

Kaynak: Forbes

Kentsel Dönüşüm

Editör

İnsan Kaynakları İçerikleri mail: editor@ikmagazin.com

İLGİLİ İÇERİKLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu