Arşiv

İK Yöneticiliğini Bıraktı, Aynı Tersanede Kaynak Ustası Oldu

Antalya’da bir tersanede insan kaynakları yöneticisi olarak çalışan Tuğba Çelik, uzun yıllara dayanan beyaz yaka kariyerinin ardından farklı bir mesleğe yönelerek üretim sahasına geçti.

42 yaşındaki Çelik, 22 yıllık çalışma hayatı boyunca eğitim, gıda, turizm, gemi yapımı ve tersane sektörlerinde çeşitli görevler üstlendi. Son üç yılında bir tersanenin insan kaynakları süreçlerini yöneten Çelik; işe alım, eğitim ve organizasyon çalışmalarından sorumluydu.

Çalışma hayatında yeni bir yön aradığı dönemde Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen “Anneler Sanayide” projesiyle tanışan Çelik, kadınlara yönelik çelik kaynakçılığı eğitimine katıldı. Program kapsamında teorik ve uygulamalı eğitimleri tamamlayan Çelik, girdiği mesleki yeterlilik sınavında başarılı olarak gazaltı kaynakçılığı alanında MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazandı.

Eğitimin ardından insan kaynakları yöneticiliği görevinden ayrılan Çelik, daha önce yönetici olarak çalıştığı Antalya Serbest Bölgesi’ndeki aynı tersanede bu kez kaynak ustası olarak görev almaya başladı.

Masa başındaki görevinden üretim sahasına geçişini bilinçli bir kariyer kararı olarak anlatan Çelik, uzun süredir çalışma hayatındaki mutluluğunu sorguladığını ve yaptığı değerlendirme sonucunda mesleğini değiştirmeye karar verdiğini belirtti.

İşletme mezunu olan ve insan kaynakları alanında yüksek lisans yapan Çelik, yeni görevinde kaynakçı üniforması, koruyucu maske ve eldivenleriyle çalışıyor. Üretimin doğrudan içinde bulunmanın kendisini daha mutlu ettiğini ifade eden Çelik, teknik mesleklerde başarının cinsiyetten çok eğitim, yetkinlik ve ustalıkla ilişkili olduğuna dikkat çekiyor. Çelik’in kariyer değişimi, mesleki dönüşümün yalnızca kariyerin ilk yıllarında değil, çalışma hayatının farklı dönemlerinde de mümkün olabileceğini gösteren örneklerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Kentsel Dönüşüm

Editör

İnsan Kaynakları İçerikleri mail: editor@ikmagazin.com

İLGİLİ İÇERİKLER

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu