İnsan Kaynakları

Normalleşme Süreci İş Hayatını Nasıl Etkileyecek?

Normalleşme sürecine adım adım girmeye başladığımız bu dönemde iş hayatımız nasıl olacak?

Koronavirüs salgını, çalışma ve özel yaşamımızı tamamen değiştirdi. Normalleşme süreci kapsamında şirketler yavaş yavaş ofislere dönme kararı almaya başladı. Birçok kişi ofislerde durumun nasıl olacağı konusunda endişe duyuyor. Peki bu dönemde iş hayatımız nasıl devam edecek?

Normalleşme süreci üzerine yapılan bir araştırmanın sonuçlarını sizin için derledik. İşte koronavirüs sonrası normalleşme sürecinin iş hayatına etkileri;

Çalışanlar aileleri için endişe duyuyor

homeofis042020

  • Katılımcılara normalleşme sürecine yönelik tutumları sorulurken yüzde 71’i “endişeliyim”, yüzde 15’i “endişeli değilim”, yüzde 14’ü ise “kararsızım” cevabını verdi.
  • Katılımcıların yüzde 49’u ailesinin sağlık sorunu yaşamasından, yüzde 23’ü ülke ekonomisinin çıkmaza girmesinden, yüzde 14’ü sağlıklarıyla ilgili sorun yaşamaktan, yüzde 6’sı işini kaybetmekten, yüzde 4’ü psikolojisini etkileyeceği için, yüzde 3’ü ise aile içi huzurlarının bozulmasından endişe duyuyor.

Şirketlerin kriz yönetimi başarılı

homeofis042020 1

  • Katılımcıların normalleşme süreci üzerine konuşulan önlemler kapsamında; yüzde 66’sı şirketlerinin aldığı önlemleri yeterli gördüğünü, yüzde 68’i de şirketlerinin kriz yönetimini başarılı bulduğunu söyledi.
  • Katılımcıların yüzde 50’sinin yaptığı iş evden çalışma modeline uygun olurken, yüzde 43’ü şu anda evden çalıştığını belirtti.
  • Evden çalışan katılımcıların yüzde 68’i evden çalışmanın verimliliğini artırmadığını (mevcuttaki gibi çalıştığı için), yüzde 80’i ise evden çalışma modelini desteklediğini dile getirdi.
  • Katılımcıların yüzde 55’i evden çalışma modelinin 2-3 ay, yüzde 14’ü 5 ay veya daha uzun süreceğini, yüzde 10’u 1 ay, yüzde 6’sı 4 ay, yüzde 4 ‘ü 1 aydan az süreceğini tahmin ederken, yüzde 11’lik kesim ise bir tahmini olmadığını söyledi.

Şirketin tutumu, performansı yükseltiyor

happy

  • Katılımcıların yüzde 62’si şirketlerinin salgın sürecindeki tutumunun performanslarını olumlu yönde etkilediğini dile getirdi.
  • Katılımcıların yüzde 60’ı bu dönemde işten çıkarılma endişesi yaşamadığını belirtirken, yüzde 67’lik kesim ise işverenin kendisine ücretsiz izin/ücret düşürme/kısa çalışma gibi bir öneri sunmadığını vurguladı.

Kentsel Dönüşüm

Ilaydag

İş hayatı ve insan kaynakları ile ilgili çok çeşitli içerikler

İLGİLİ İÇERİKLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu