Arşiv

Milyoner İş Adamına Göre Bayatlamış Kariyer Tavsiyeleri

Milyoner yatırımcı CEO Matt Higgins, ailelerin artık gençlere söylememesi gereken eskimiş kariyer tavsiyelerini sıraladı. 

Milyoner yatırımcı ve RSE Ventures CEO’su Matt Higgins CNBC için kaleme aldığı yazıda, ebeveynlerin gençlere söylemekten vazgeçmesi gerektiğine inandığı 5 öneriyi açıkladı. Higgins, Anne ve babaların iyi niyetli olduğunu ancak iş dünyasının değişmesi ile artık aileler tarafından verilen tavsiyelerin işlevsiz olduğunu belirtti.

Yedek Planın Olsun

Bir araştırmaya göre, sadece bir yedek plan düşünmenin bile A planının gerçekleşme olasılığını ve hatta deneme motivasyonunu önemli ölçüde azaltabileceğini ortaya koydu. Bu yüzden sadece A planına odaklanın.  20’li yaşlarda yanlış yapıp da 30’lu yaşlarda düzeltilemeyecek çok az şey var.

Ekran Başında Çok Vakit Geçirmeyin

Ekranlar zamanın iş dünyasının olmazsa olmazıdır. Evet, belki10 saat video oyunu oynamak işe yaramayabilir ama internet üzerinden her türlü kazançlı yeni beceriyi öğrenebilirsiniz. Ekran başında doğru vakit geçirmeyi tavsiye etmelisiniz.

Küçük Şeyleri Dert Etmeyin

Aslında, araştırmalar en başarılı girişimcilerin kaygıyı kullandığını gösteriyor. “Optimal kaygı” olarak adlandırılan durumu sürdürüyorlar: Performansı artırmak için yeterli kaygıya sahip olmak, ancak mükemmelliği engelleyecek kadar fazla olmamak arasındaki denge.

Büyük Firmalarda İşe Gir

Kariyerinize Facebook, Google, Lyft, Netflix ve Disney gibi dev şirketlerde başlamak eskiden bilgece bir tavsiye sayılabilirdi. Büyük bir isim yerine, doğru rolü seçin. Küçük bir startup ya da orta ölçekli bir şirkette bile olsa, ilgi alanlarınızın ve becerilerinizi geliştirebileceğiniz ve parlayabileceğiniz bir işe girin.

Kentsel Dönüşüm

Editör

İnsan Kaynakları İçerikleri mail: editor@ikmagazin.com

İLGİLİ İÇERİKLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu