İnsan Kaynakları

SOCAR Türkiye’den Genç Kadınlara Kariyer Desteği

SOCAR Türkiye, genç kadınların iş ve yönetim rollerinde eşit temsiline katkı sağlama hedefiyle başlattığı Women Energy programını bir yıl sürecek eğitim programıyla sürdürüyor. 2.200 yeni mezun genç kadın adayın başvuru yaptığı programa seçilen 10 aday, SOCAR Türkiye’nin farklı lokasyonlarında üretim ve proses gibi sahaya yönelik mühendislik rollerinin yanı sıra, dijital dönüşüm, finans gibi departmanlarda yerini alacak.

MT programına Türkiye genelinden üniversiteden yeni mezun olmuş 2.200 genç kadın adayın yaptığı başvuru arasından, “aday belirleme çalıştayı” Ideathon’a katılmak üzere 40 kişi seçildi. Beşer kişiden oluşan sekiz takım halinde 1 günlük çalıştaya katılan adaylar “Kadınlar için nasıl daha iyi bir çalışma ortamı tasarlayabiliriz” konusunda içerik geliştirdiler. Çalıştaya katılanlar arasından yapılan değerlendirme sonucu 10 kişi MT programına katılmaya hak kazandı.

Seçilen 10 kişi, SOCAR Türkiye’nin farklı lokasyonlarında sahaya yönelik mühendislik rollerinde üretim, proses, projenin yanı sıra dijital dönüşüm, finans gibi departmanlarda çalışma fırsatı yakalayacak. 1 yıl sürecek MT programında adaylara kendilerini geliştirmelerine yönelik “büyük resmi görmek, toplumsal cinsiyet eşitliği, çeviklik, scrum, sunum teknikleri, enerji ve petrol piyasası, kalite, kaizen” eğitimleri verilecek.

Kentsel Dönüşüm

İK Magazin

İK Magazin.com üzerinde yer alan varsayılan yöneticidir. Mail: info@ikmagazin.com

İLGİLİ İÇERİKLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu