
Milli Eğitim Bakanlığı, internet sitesi üzerinden 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılacağını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 15 bin sözleşmeli öğretmen alımında Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) gerektirmeyen alanlar için ön başvurular 8-11 Ağustos’ta, ÖABT gerektiren alanlar için ön başvurular 5-8 Eylül arasında alınacak.
Adayların başvuru yapabilmesi için Kamu Personel Seçme Sınavı’ndan (KPSS) 50 ve üzeri taban puan alabilmesi gerekiyor.
KPSS’den 50 ve üzeri taban puanı alan adaylar, merkezi tercihlerine göre sözlü sınava girecek ve ardından başarılı olanlar arasından puan üstünlüğüne göre tercihler alınıp atamalar gerçekleştirilecek.
ÖABT KPSSP10 gerektirmeyen alanlar bakımından adayların sözlü sınavları 15-26 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Atama sonuçları ise 10 Ekim’de açıklanacak.







